Cybercrime-team Midden-Nederland wint award

donderdag 5 oktober 2017

Utrecht - Het cybercrime-team van Midden-Nederland heeft afgelopen woensdag 4 oktober de Wim van Doorn Award in ontvangst genomen. De Wim van Doorn Award is een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een persoon of team, die zich bijzonder verdienstelijk heeft getoond op het gebied van fraudebestrijding.

In Utrecht werd de prijs uitgereikt door de weduwe van Wim van Doorn aan teamleider Martin Steffens van het cyberteam. “Ondanks dat wij nog niet lang als team actief zijn, hebben wij de onderzoeken naar het MO Phishing Fraude succesvol kunnen uitvoeren en daar zijn we uiteraard enorm trots op!”, aldus Martin Steffens.

De jury oordeelde o.a. dat het team inventieve technieken heeft ingezet om te voorkomen dat devices bij aanhouding werden vergrendeld. Ook waardeerden zij het initiatief om publiciteit te zoeken en samen te werken met het TV-programma Tros/Opgelicht, om mensen te waarschuwen voor de nieuwe vorm van phishing. Zij noemden deze aanpak vernieuwend en vanuit het oogpunt van fraudepreventie een ‘winstpakker’.

Stevige concurrentie voor het Cybercrime-team kwam o.a. van het eigen Landelijk Meldpunt Internet Oplichting, want ook zij werden genomineerd voor hun bijdrage aan fraudebestrijding.

Lees meer informatie over de Wim van Doorn Award of de andere genomineerden. 

 

Op de foto van links naar rechts Martin Steffens, Rembrandt Puijker, Anuska Nieuwenhuize - Bagheloe, Lieske van Engen en Henrique van Huisstede.

bron: politie.nl | Categorie: cybercrime


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuwegein | 112 alarmeringen Nieuwegein | Goedkoop Tanken in Nieuwegein | Supermarkten in Nieuwegein | Weerbericht Nieuwegein