Inbrekers aangehouden dankzij oplettende voorbijganger

donderdag 6 april 2017

Utrecht - Op woensdag 5 april hield de politie twee mannen aan die vlak daarvoor vermoedelijk ingebroken hadden in een woning. Een getuige alarmeerde de politie vanwege een verdachte situatie.

Rond 12.55 uur kwam de melding van een verdachte situatie. De melder vond het vreemd dat de voordeur van een woning aan de Kwartelstraat openstond en twee personen zich vreemd gedroegen nabij de woning. De politie ging erheen en zag in de omgeving van het Griftpark twee mannen lopen die voldeden aan het doorgegeven signalement. Toen zij de politie zagen zetten ze het op een rennen. Na een korte achtervolging kon één van de mannen, 19 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. Aan de rand van het Griftpark werd ook de tweede verdachte, een 20-jarige man uit Utrecht, aangehouden. Bij de verdachten werden gestolen spullen uit de woning in de Kwartelstraat gevonden. Een speurhond werd ingezet om het spoor van de twee na te lopen en vond nog iets dat afkomstig was van de inbraak. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bent u getuige van een verdachte situatie, of ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren, bel dan 112. De politie registreert wat u vertelt over een persoon of situatie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuwegein | 112 alarmeringen Nieuwegein | Goedkoop Tanken in Nieuwegein | Supermarkten in Nieuwegein | Weerbericht Nieuwegein